Thursday, December 30, 2010

Tahniah & Terima Kasih Malaysia

Salam..

Pagi ni mesti semua orang sampai pejabat dengan senyum lebar
Almaklumla esok diistiharkan cuti oleh PM
cuti atas kemenangan bola malam tadi..
emmmmmmmmm.. bestnyerrrrrrrrrr
saya suka esok cuti....
x payah pergi kerja n bangun pukul 5 pagi macam biasa...
hahahaahahaha..

Wednesday, December 29, 2010

Akhirnya 'Dia' Sembuh Semula

ssalam..

alhamdulillah,
setelah seminggu netbook aku ni meragam,
akhirnya dia sembuh semula
mujur ada juruteknik ICT Jabatan aku ni
Thanks ye dik tolong betulkan netbook akak

Friday, December 24, 2010

Tahniah Buat Amirah Asyura Rosli

Salam..

tahniah la buat adinda aku yang sorang atas kejayaan dalam PMR yang keluar semalam. Walaupun tak dapat straight A`s.. tapi itu usaha terbaik yang kamu telah lakukan. Usaha lagi untuk SPM yang bakal ditempuh 2 tahun lagi.. mmmm. kakaknya ni la yang pening kepala sekrang ni, sume benda dituntunya.. Entah bila aku janji ngan dia pun aku tak tau. Ni la penangan anak bongsu, janji ke tak janji ker dia kira sebagai janji jugak.. sesedap rasa jer dia tuntut itu ini dengan aku.. Mak n Abah aku lagi la pening melayan karenah dia ni.. Tapi tak per la.. dia sorang je yang sekolah. bukan ada orang lain pun lagi nak dilayan kat umah tu. Sementara dia nak membesar. sok dah besar panjang macam aku dah pandai cari duit sendiri, tak der saper nak kitorang layankan.. sebab tu la dia manja ngan kitorang ni.. so, layankan je la... Apa2 je la dik..... untuk kamu yang kami sayang... :-)

Happy Friday....

salam..

erm, dah petang baru nak cakap happy friday kan?
arini tadi pagi ada sedikit bizi..
bizi dengan kerja n personal jugak...
tapi alhamdulillah, sume under control...

dokumen kontrak pun dah selamat diberikan ke tangan production house
senang sikit rasa hati
so, dorang dah bleh proceed untuk 1st payment dorang 50%
aku klu bab2 duit ni memang risau skit
duit orang dan hak orang kan
klu dilengah2kan ni rasa cam bersalah la pulak
sebab tu aku akan risau selagi tak settle
bila dah dapat serahkan tengahari tadi
baru la rasa seronok nak cuti esok....

Thursday, December 23, 2010

Tersenyum Sensorang Dibuatnya Pagi Ni....

salam...

Pagi ni melayan kak Engku, Kril n Abg Jem berpantun kat sinar pagi
apa lagi....
tersenyum sensorang la dibuatnya dengar jawapan2 dari dorang ni...
Jom layan Sinar FM di pagi yang sejuk ni....

Wednesday, December 22, 2010

Apo la den nak buek nie ha.....

salam...

ermmm, pagi lagi sampai opis dah tak tau nak buat apa
mana taknyer.. opis ni dah tinggal 3/4 kerat jer
sume bos2 pergi retreat kat PD.. huhuhuhuhu..
keje lak dah hujung tahun ni dah tak der....
tinggal balance2 nak kira2 tekan2 kalkulator jer
boring la aku rasa arini..
alangkah bestnya kalau time ni aku dapat pergi window shoping.. huhuhu
mesti aku tak rasa boring..
tapi biler terbayangkan kereta2 kat jalanraya tu
terus musnah keinginan nak keluar dari pejabat ni
biarla kereta tu parking dan berehat kat basement tu sementara tunggu time balik ptg nanti
apa aku nak buat ni??????

Sunday, December 19, 2010

Selamat Pengantin Baru Farid & Farah, Sahara & Pasangan

Selamat Pengantin baru buat dua pupu aku (mak aku sepupu ngan ayah dia) kepada Farid dan pasangannya Farah... Moga berkekalan sehingga ke anak cucu.. Sama cantik sama padan dengan baju putih hijaunya siang tadi.. Mujur hari tak hujan.. alhamdulillah... risau aku tengok langit gelap semacam jer.. Tapi sehingga majlis selesai tadi alhamdulillah hujan tak turun...

Tak ketinggalan juga selamat pengantin baru kepada rakan sekelas aku masa tingkatan 3 dulu, siti sahara dan pasangannya yang melangsungkan perkahwinan di Labu, Negeri Sembilan harini. Maaf sangat2 sebab tak dapat nak menghadirkan diri kerana majlis serentak dengan majlis si Farid harini tadi..

Apapun moga kedua2 pasangan ni berbahagia dan berkekalan hingga ke anak cucu dan dikurniakan cahaya mata yang soleh dan solehah.. Amin...

Friday, December 17, 2010

Macam kerja dalam iglu.... huhu

Salam...

harini aku masuk opis semula setelah seharian wat data cleaning.. huhu.. tapi tak clean habis lagi sebab masih ada lagi data yang belum diterima dari PBT. Almaklumla nak melayan 149 PBT(terkini) seluruh Malaysia.. So buatla perlahan2 n try kejar dorang sume ni seboleh mungkin. Aku dah setkan dalam jadual aku semua kerja ni perlu diselesaikan by next week (before 23hb).. so, 24hb aku leh buat kerja-kerja pengemaskinian SPP-II sebelum Bahagian Pemantauan Kewangan jana Laporan Perbelanjaan 2010.. Tahun ni kene pastikan perbelanjaan melepasi 95% dalam SPP... itu target aku.. harap dapat kerjasama yang kuat dari semua PBT.. Tapi aku bersyukur jugak sebab dapat kerjasama dari semua SUK Negeri.. senang skit n cepat skit kerja aku.. hehe.. tak kira la macam mana cara sekalipun.. janji kerja siap.. tul tak?

Tapinya...
yang buat aku tak tahan skang ni kesejukan kat opis ni yang tak dapat dibendung. macam mana la aku nak atasi aku pun tak tau.. dah berapa lapis aku balut badan ni pun aku dah tak tau... dah pakai blazer ditambah pulak dengan Pashmina... ermmmmm...still terasa sejuknya.. tangan n kaki aku ni dah rasa cam rendam dalam ais.. aper la sejuk sangat agaknya.. tambahan pulak cuaca kat luar yang tak berapa nak panas... tu semua la yang buat jadi sejuk..sejuk dan sejukkkkkkk... usik hidung pun rasa sejuk.. hahahahha... sabar yo la den... nak tunggu tengahari tengok jam tu ha baru jer kul 10.15pagi... lamanyaaaaaaaaaa lagi...

sejuk ke apa ke... kerja kene teruskan... kalau tak nanti tak siap... so, kesimpulannya tahan la dari kesejukan bekerja macam dalam iglu... hahahaha... okla, nak sambung kerja lagi... nanti aku post lain2 entry klu ada ilham yang datang. hehe

Thursday, December 16, 2010

Berehat Sebentar Merilekskan Minda

Salam...
Harini aku seharian di ICU,JPM Putrajaya.. Ada sessi Data Cleaning SPP-II bersama Kementerian (KPKT) dari pagi sampai petang. ni skang time rehat, so kene la berehat sebentar sambil melayan FB, e-mail dan Blog.. huhu... Dah berpinar biji mata ni melayan nombor2 dalam SPP-II ni... almaklumla nak mengupdate kewangan untuk perbelanjaan Bahagian... sume ni kene clearkan sebelum cukup bulan (akhir tahun) sebab dorang nak jana report RMK-9 31 Disember ni... so, aper lagi... berdata cleaning la harini sehari kat JPM.... tapi rasanya cam dapat balik awal je arini sebab update sume aku dah buat kat opis sebelum ni.. tinggal nak masukkan update2 terkini yang dapat semalam jer... bestnya kalau dapat balik cepat... leh tidur sementara tunggu flight abah sampai dari KUCHING... hehehe... pastu amik abah kat KLIA then balik Seremban... leh jumpa UPIN... ni dia UPIN yang dah comot mengikut kata adik aku.. Tapi adik aku tak nak mandikan takut UPIN mengamuk... so, UPIN kene tunggu Kakya balik n baru mandi... hehehehe...



UPIN yang sungguh nakal

Wednesday, December 15, 2010

Akhirnya Datuk KP Bersetuju Juga....

Salam...
harini aku rasa lega sangat sebab....
Akhirnya Datuk KP setuju dengan proposal yang syarikat produksi yang terpilih untuk buat iklan video kempen tandas bersih tu present pagi tadi...berpeluh aku tunggu Pengarah panggil untuk bawak dorang mengadap Datuk KP, dari kul 10.30pg.. at last pengarah panggil untuk present pada jam 12 lebih tengahari.. korang bayangkan????? Actly aku kesian gak ngan dorang ni coz 1st proposal dorang after selection aritu, ditolak mentah2 oleh Datuk KP... Datuk KP nak cari something yang 'WOW' untuk diiklankan di televisyen.Datuk KP kata proposal dorang tu biasa jer... so, dalam masa seminggu dorang bertungkus-lumus siapkan beberapa opsyen proposal untuk dipresent pada Daruk KP. Ermmm... harap2 lepas ni semuanya berjalan lancar n dorang leh shooting dengan selesa. Tak sabar nak tengok Iklan tu ditayangkan di TV. Ni antara hasil kerja seorang penolong jurutera di Bahagian Kesihatan... hahahha... lawak kan?

Tuesday, December 14, 2010

Data Cleaning SPP-II Bersama Kementerian

Khamis ni 16 Disember 2010
ada Data Cleaning untuk SPP-II,
di ICU JPM Putrajaya,
so.. maknanya aku tak perlu nak pergi KL. huhu
9.00 pagi sampai 5.00 petang..
Bestnyerrrrrrr.... :-)

Rasa Macam Nak Pergi Shoping Je.....

Salam dan selamat pagi semua...
Alhamdulillah, harini mood dah ok..
Tapi.......
pagi2 lagi tadi dah terasa cam nak pergi shooping pulak
Ermmmm... Wahai Cik Suhaila... ni tengah2 bulan
bukan time untuk pergi membeli belah...
member kata esok n lusa ada JCARD Day kat JUSCO Mid Valley
Ikutkan rasa hati memang nak pergi
nak cari kasut.. dah lama tak beli kasut
pergi jalan2 pun pakai sandal jer...
kekadang rasa cam selekeh jer..
tapi bila fikir nak cari parking n jalan jammed
terus hilang keinginan tu...
nak pergi naik bus... tak tau pulak kul berapa leh sampai opis balik
kalau cam ni... nampaknya simpan dulu la hajat nak pi shooping ni
nanti2 pergi... weekend pun ada kan?
Tak lari shooping complex yg tersergam kukuh tu.. hahahahhaha

Friday, December 10, 2010

Tahniah Kepada Sahabatku Atas Kelahiran Muhammad Aiman Zafran

Salam...

Wah... sukenya hati ni dapat khabar gembira dari sahabatku Sharul... Isterinya dah selamat melahirkan cahaya mata pertama mereka 'Muhammad Aiman Zafran' kelmarin.. baru harini dapat tau.. Comelnya baby... Moga kelahiran Aiman menambahkan sinar kebahagiaan buat ibu dan ayahnya... :-)

Jumaat tiba lagi....

salam.......

baru je rasanya balik putrajaya
harini dah Jumaat semula
bila Jumaat ni aku paling suka la sebab nak balik umah.. hehe
Kalau tak tinggal sensorang je kat putrajaya
tak der kawan beborak...
ermmm... tapi tak perla..
sabar...
tak lama lagi nanti ada teman berborak :-)
so, tak der la boring lagi..
ok la.. nanti sambung lagi..
nak bfast dulu...

Wednesday, December 8, 2010

Selesai Juga Akhirnya...

salam...

Petang ni baru aku rasa lega
sebab tugasan aku yang rasanya terakhir untuk tahun ni
dah selesai...
selepas hampir 3 minggu aku menung mengadap Dokumen Kontrak,
Kehulu kehilir bawa contoh Dokumen Kontrak untuk "Perkhidmatan",
Baca ayat2 kontrak yang memeningkan,
Cari Idea sampai terlelap pun ada (kalau time malam2)
bayangkan la mana la aku nak cari ilham untuk buat kontrak perkhidmatan iklan video
tak pernah aku terfikir untuk terlibat dengan semua ni.
rupanya kat sinilah aku dapat banyak pengalaman baru yang susah untuk orang yang mempunyai basic teknikal macam aku boleh jumpa...Selalu kalau mengadap dokumen kontrak ni sure la dokumen projek kan? tetiba kene buat untuk perkhidmatan.. perkhidmatan pengiklanan pulak tu.. Aduss... memula tu down jugak rasanya..
Tapi ALhamdulillah....
Akhirnya siaplah Dokumen Kontrak bagi:-
"Perkhidmatan Penggambaran, Penyuntingan dan Adunan Akhir
Bagi Penerbitan 2 Siri Iklan Video Kempen Budaya Tandas Bersih Amalan 1Malaysia"
Baru je kejap tadi aku dah submit pada boss untuk dibawa ke Bahagian Perolehan bagi kelulusan.
Skang ni tunggu syarikat yang dilantik buat shooting dan apa2 yang patut
sebelum kite sume boleh tengok iklan tu disiarkan kat TV nanti :-)

Sunday, December 5, 2010

Selamat Pengantin Baru Ika dan Ismail

Salam..

erm.. hari ni seharian ke Banting
ada saudara sebelah abah kawinkan anak
so, kami pun pergi la menghadiri jemputan tersebut
cuaca punya la panas terik
ditambah dengan kesedapan air batu yang sedap
aku pun minum la... mana la nak baik batuk n selsema aku ni kan?
sendiri tanggung la kalau dah sendiri tak berpantang
bukan aku tak nak pantang
masalahnyer bila dah pergi tempat2 cam tu jadi pantang jumpa
nak2 pulak tengahari yang terik
lawannya air sejuk la
tapi aku tak minum banyak pun
buat syarat jer.. hehehe..
nak upload gambar tak der mood lagi
nanti2 la klu dah ada gambar nanti aku uploadkan
gambar pengantin yang ceria dengan baju sedondon hijau..
comel jer si Ika jadi pengantin..sweet. :-)

Thursday, December 2, 2010

Salam Takziah untuk sahabatku Norul Aini atas pemergian Ibunda Tercinta Pn. Hindun Hassan ke Rahmatullah semalam

Salam...
berita menyedihkan diterima malam tadi
baru jer aku nak lelapkan mata,
sms masuk menghantar khabar berita tak baik dari sahabatku salwa
tergamam aku seketika.. tak tau nak buat apa..
rasa macam baru semalam bertemu dengan pn hindun yang sihat...
Actly aku last jumpa dengan arwah sebelum arwah disahkan mengidap kanser lagi,
masa tu aku sekeluarga ke Batu Pahat beraya ke rumah pak cik aku yang kebetulan berhampiran dengan rumah aini.
Setahun yang lepas aku dikejutkan dengan berita dari aini bahawa arwah disahkan mengidap kanser
aku memang mengikuti perkembangan kesihatan ibunya..walaupun tak pernah lagi berkesempatan nak menziarahi arwah.
sejak kebelakangan ni, aku difahmkan oleh Aini, arwah semakin pulih selepas menjalani pembedahan..
aku baru bercadang nak menziarahi arwah jika ada ke Batu Pahat..
tak sempat nak bertemu dengannya.. ALLAH lebih menyayanginya...

Buat sahabatku AINI,
moga kamu tabah menghadapi ujian ALLAH ini
Sesungguhnya ALLAH lebih menyayangi IBU ..
Kamu redha dan restuilah pemergiaanya..
Mudah2an arwah ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman.. AMIN..

AL_FATIHAH........

Tuesday, November 30, 2010

Bila Selsema Saya Nak Baik Nie :-(

Salam
erm... tunggu time nak balik,
nak ngomeljap
biler selsema ni nak baik nie?
dah dekat 2 minggu rasanya..
haritu dah nak baik dah
pergi kerja duk dalam aircond yang teramat sejuk ni
menjadi semula..
ermmm..
tak tahan la macam ni
bercakap pun suara sengau
badan pun tak berapa sedap jadinya
macam nak demam jer..
rasa nak jer pergi berjemur kat tengah panas...
hope selsema ni cepat sembuh..

November sudah sampai ke penghujungnya...

erm...
tak sedar rupanya November dah sampai ke penghujungnya
Tinggal lagi sebulan untuk kite melangkah ke tahun baru 2011
korang dah prepare untuk azam tahun depan?
tapi sebelum tu azam tahun ni macam mana?
Azam aku... hampir 95% tercapai...
Alhamdulillah... Tahun 2010 banyak kenangan manis bagi diri aku
seperti harapan di awal tahun dulu
Moga 2010 membawa sinar dalam diri ini..
Alhamdulillah... banyak yang tercapai..
Moga sinar 2011 lagi terang dan mewarnai kehidupan yang bakal aku tempuhi nanti....

Thursday, November 25, 2010

Yang Terindah :-)

Dedikasi buat tunang tersayang,
- Terima kasih kerana sudi hadir dalam diri ini. Moga hubungan kita berkekalan hingga akhir hayat nanti. InsyaALLAH-

(OST Im Not Single - Yang Terindah)

Semenjak kau hadir
dalam hidupku
tiada lagi keresahan
kau mengetuk pintu hatiku
tanpa sedar hingga kuizinkan

kau yang bernama cinta
kau yang memberi rasa
kau yang ilhamkan bahagia hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
tika bahagia mula menjelma
bila keyakinan datang merasa
kasih disalut dengan kejujuran
mencintai dirimu
merindui dirimu
memiliki dirimu hingga akhir hayat bersama kamu

kau yang bernama cinta
kau yang memberi rasa
kau yang ilhamkan bahagia hingga aku rasa indah

Peningnya.. Biler Dokumen Kontrak ni nak siap???

Salam..

Sementara tunggu time nak balik kul 4.30pm aku nak ngomel jap
Kepala ni dah serabut sikit sebenarnya
memikirkan item2 dan klausa2 yang sesuai untuk dimasukkan dalam Dokumen Kontrak
Penerbitan Iklan Video Kempen Tandas..
Ermmm... almaklumla selama ni biasa ngan Dokumen Kontrak Projek Teknikal jer..
Tetiba skang ni kene prepare Dokumen Kontrak untuk Penerbitan Iklan Video
Dah ada 3 contoh kat tangan aku ni,, tapi sumenya simple sangat
tak sepadat format yang Jabatan aku keluarkan...
Takper la... buat pelan2.. hope by this week akan siap semuanya..
Oklah.. nak siap2 nak balik umah..
Jumpa lagi... :-)

Monday, November 8, 2010

Berlalu sudah bulan Oktober...

Salam..

harini dah 8 November.. kejap je masa ni berlalu. Tak sampai 2 bulan lagi kita nak sambut tahun baru 2011.. cepatnya masa berlalu. Sejak kebelakangan ni aku sibuk sangat sampai tak ada nasa untuk mengomel kat blog. Kerja kat Opis pun melambak2 nenunggu untuk diambil tindakan. Harap2 lepas ni aku leh bertemankan blog semula macam sedia kala.. :-) Jom layan post2 aku sebulan dua yang lalu yang tak sempat aku nak upload selama ni. Malam ni aku nak upload skit2.. just simpan dalam ni buat kenang2an untuk ingatan masa2 akan datang..

Friday, October 29, 2010

8 Jam di Lapangan Terbang Kuching, Sarawak..

Salam..

Erm... lama tak ngadap blog n kongsi crite ngan kengkawan blogger. sibuk sangat2... dari September haritu.. mula dengan penghakiman pertandingan tandas 1Malaysia pastu berjangkit ke Sarawak seminggu kursus n sekarang tengah sibuk buat persiapan untuk Sambutan Hari Tandas Sedunia Peringkat Kebangsaan hujung November nanti.. tengah2 duk rehat ni belek2 gambar g Sarawak haritu terjumpa gambar Kapal Terbang rosak.. hahaha.. teragak nak ngomel jap kat blog.. 8 jam aku duk menunggu fligt ke Kuala Lumpur.. dari kul 5.50pm tunda ker 6.50pm, kemudian 8.30pm, kemudian 9.40pm.. n akhirnya kul 11.40pm baru aku dapat terbang pulang ke Kuala Lumpur. tu pun nasib baik member opis aku ada yang dah sedia standby kat kaunter pertukaran tiket. Kalau tak kitorang terpaksa bersama2 dengan sebahagian penumpang yang lain tidur lagi semalam di Kuching.. Oh tidakkkk.. Ermmmm... dugaan betul. Minta maaf banyak2 pada si dia yang menunggu nak jemput aku di KLIA.. nak buat macam mana.. ini dugaan... menguji sejauh mana kesabaran kita kot.. hehe..Jom layan gambar flight yang mengalami masalah enjin sehingga membuatkan aku berkampung di Lapangan Terbang Kuching selama 8 jam lebih tempohari. Gambar2 lain nanti aku upload bila ada kelapangan... :-)








Tuesday, October 19, 2010

Harbour View Hotel, Kuching ~19 - 22 Oktober 2010

Salam....

Alhamdulilah dekat2 jam 2.00pm tadi aku selamat mendarat di Lapangan Terbang Kuching, Sarawak... Ermmm... Kuching pulak minggu ni... Kursus.. huhu.. Actly program start esok, so, harini rehat skit.. Cadangnya nak keluar jalan2 sekitar waterfront ni.. tapi hujan pulak turun selebatnya menyambut kedatangan aku.. hahaha..so, aper lagi nak buat. nak tidur mata tak lelap, kalau kat opis time2 macam ni mesti tengah ngantuk.kat sini tak nak pulak tidur... tp tak per la..ngomel kat blog jap.. alamak... nanti sambung lagi ye.. baru dapat call ader tea break petang nie. so, aku nak pi besiap dulu.. jumpa lagi :-)

Saturday, October 16, 2010

"Kak Ya.. Harini hari kanak2 sedunia, mana hadiah Daniel?"

Salam...
hehehe..dah lama tak der mood nak menulis kat blog. Aku terlalu sibuk sejak kebelakangan ni sampaikan tak der masa untuk aku luangkan di sini. tapi ayat Daniel semalam masa aku singgah amik nenek aku kat umah dia buat aku tertarik nak jengok blog aku smula..Thanks Daniel, kalau tak kerana Daniel semalam, mesti Kak Ya tak jenguk blog ni.. huhu.. Ayat yang jadi tajuk blog aku kat atas tu.. buat aku tersenyum sepanjang perjalanan balik dari Kajang ke Seremban. Menurut makcik aku, harini ada sambutan hari Kanak-kanak Sedunia di sekolah Daniel. Erm, apa lagi, aku datang dia mintak la hadiah. hehe

Daniel ni anak bongsu pakcik aku,umurnya 6 tahun, memang dari kecik dia tak takut dengan aku, kalau datang umah aku ni dia buat macam umah dia je, pergi umah orang lain dia kurang skit beraninya. Maybe sebab mak selalu bagi je aper2 dia nak.lagipun kat umah aku tak der budak kecik. Abah dan mak suke layan dia, so maybe sebab tu dia rasa selesa. Dan aku pulak, pantang je dia nampak muka aku ni, hadiah je yang dia mintak.. kat orang lain tak der pulak dia mintak. Klu ngan aku ni, ader2 je yang di orderkannya. Dari sebesar2 barang sampai sekecik2 barang dia order jer mintak buat hadiah. hahaha... Ni dia duk tuntut ngan aku PS3.. dari hari raya haritu.. tak nak duit raya tapi nak PS3.. hahahahaha... sabar je la.bak kata ibunya.. main sedap apa teragak je dia mintak. Asal datang umah dia atau terjumpa ngan dia, PS3 jadi bahan mulut. Menurut abangnya, PS2 kat umah dia tu dah rosak. sume orang tak nak layan dia belikan yang baru.. So apalagi.. akulah mangsa terdekat dia.. Daniel.. Daniel.. Nampaknya kene la aku belikan dia kereta mainan seperti biasa untuk menutup tuntutan PS3 Daniel ni ..



-Inilah dia Mohd Daniel.Tengok tu,mesti nak berkepit sebelah aku. -

Thursday, October 7, 2010

Lamanya tak bukak blog - Kemalasan melanda diri

Salam.

Erm, setelah beberapa hari tak bukak langsung blog, akhirnya malam ni ngadap sekejap. Ni pun sebab kebetulan tak ada apa nak buat, Actly baru je sampai JB maghrib tadi. Outstation ke Melaka n JB harini n esok.Letih jugak rasanya. Semalam seharian di Sunway Pyramid Convention Centre sempena Seminar Keselamatan Makanan sempena Sambutan Hari Habitat Sedunia.. harini bergegas ke Melaka n terus naik ke JB untuk tugasan esok.. minggu yang penuh padat .. Jom layan akunyer aktiviti sejak kebelakangan ni.

26 September - 29 September
-Kursus KIK di Vistana Hotel Kuantan.

30 September
-masuk pejabat settlekan sume2 kerja setelah 3 hari meninggalkan opis. Ada jamuan hari raya bahagian beserta perhimpunan pagi dah majlis perpisahan En. Mawi yang bertukar mengikut isteri balik ke Kelantan.

1 Oktober
-Sambung pengauditan dan pemarkahan tandas2 awam yang terpilih dalam pertandingan tandas bersih 1 Malaysia peringkat Kebangsaan 2010. Audit sekitar Petaling Jaya dan Kuala Lumpur.

2 Oktober
-Sambung buat audit sekitar Shah Alam, Bukit Jelutong dan Sabak Bernam.. Erm, letih tu.. seharian sampai ke petang..

3 Oktober
- berehat di rumah

4 Oktober
- Mula semula kerja.. Selesaikan kerja2 berkaitan dan persiapan untuk Seminar Keselamatan Makanan. Balik kerja Malam

5 Oktober
- Selesaikan kerja di pejabat sehingga petang, stay di office sebelum ke Sunway Pyramid COnvention Centre lepas maghrib untuk tengok persiapan taknikal sempena Seminar Keselamatan Makanan. Kul 12 tengah malam sampai umah.

6 Oktober
- Seharian di Sunway Pyramid Convention Centre. Seminar Keselamatan Makanan.

7 Oktober ( hari ni )
-Sambung buat audit dan pemarkahan pertandingan tandas awam - Negeri Melaka ( ALor Gajah & Jasin ). Terus ke JB lepas selesai tugas di Melaka. Sampai JB hampir jam 8 malam tadi. Sekarang tengah melepak sambil mengomel kat blog sementara tunggu time untuk tidur. hahaha.. zzzzzzzzzzz

Esok (8 Oktober 2010)
- Sambung buat audit (seharian bersama MB Johor Bahru sekitar bandaraya Johor Bahru )..

Itulah serba ringkas kerja aku yang Non-stop 2 minggu ni.. Ikutkan memang letih.. tapi semuani demi tugas... hehe.. ok la, nanti ngomel lagi.. rasa cam nak tidur jer.. cuba lelapkan mata..Nite..:-)

Monday, September 27, 2010

Vistana Kuantan - 26/09/10 hingga 29/09/10

Salam dan selamat pagi...

pepagi dah terjaga malam tadi sampai kuantan kul 1 pagi check in dan gosok baju sume ditambah ngan mata tak nak lelap aku tidur dalam kul 3pagi. huhuhu.. pagi tadi kul 6pagi aku dah terjaga. tak tau nak buat apa, bukak email, FB dan ni aku ngomel jap sementara tunggu jap lagi nak bersiap.

Minggu ni aku di Kuantan. Ada kursus KIK sampai 29hb nanti.. Pagi ni kata urusetia ada Lawatan ke Majlis Perbandaran Kuantan dulu.Petang baru start kursus.. Macam2 la.. Lama aku tak pegi Kuantan ni..Last pergi tahun 2008 rasanya. ikut abah ada tugas di sini.Pastu tak der pergi lagi. Malam tadi sampai lom nampak apa2 lagi sebab dah tengah malam. AL-maklumla dekat kul 9pm dari KL semalam. Pastu berhenti makan di Genting Sempah.. Gitu gini kul 10 lebih baru gerak ke Kuantan.

Erm,pepagi ni tak der idea sangat nak citer la.. nanti kita sambung lagi ye, AKu nak pergi bersiap n bfast. Nanti kene tinggalkan pulak kat dorang.. hahaha.. Jumpa lagi :-)

Monday, September 20, 2010

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin

Salam,

Rasanya belum terlambat nak ucapkan selamat hari raya buat semua. Raya yang agak bizi dan aku bercuti panjang tahun ni. Beraya sakan aku.. tapi bila dah naik kerja n tinggal sorang2 kat umah ni, baru terasa penatnya... hehe.. takper la, dah seronok seminggu beraya sakan kan? Walaupun baju raya siap last2 minute dan tak sempat nak memanikkannya, raya tetap raya.. cume kurang glamour skit ler kakak sorang nie.. huhu.. tp sume tu tak penting, yang penting.. saat2 bersama kaum keluarga tu saat2 manis sepanjang raya ni.. hilang penat walaupun dari seawal pagi hingga ke tngah malam buat kerja tanpa henti.. mmmmmmm... gambar2 rya tak sempat lagi nak upload. lagipun tak banyak amik sebab sibuk melayan tetamu dan berada di dapur jer..

hari ni aku mula kerja, masuk je opis ada meeting, almaklumla aku tak tau sebab dah seminggu straight cuti.. hehe... Start minggu ni Audit Tandas Awam di PBT akan bermula. Nama aku pulak yang pertama naik dalam senarai untuk pergi ikut panel hakim yang dilantik (Asst. Prof Dr Asiah dari UIA) buat Audit di Pulau Langkawi. Mujur ada 2 Tandas Awam je yang terpilih di MP Langkawi.. So, mengikut jadual Khamis ni aku kene flight ke Pulau Langkawi nampaknya. Pergi pagi n balik petang.. Hope semuanya berjalan lancar.

Mata ni rasa mengantuk la pulak, idea pun dah beku nak menaip.. sambung kemudian nanti.. jumpa lagi n selamat malam semua...

4 The Rest Of My Life - Maher Zain




I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I'm here with you
Now let me let you know
You've opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And there's a couple words I want to say
For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I'll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You're my wife and my friend and my strength
And I pray we're together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And there's a couple word I want to say
For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I'll be there for you
I know that deep in my heart now that you're here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I'm singing loud that I'll love you eternally
For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I'll be there for you
I know that deep in my heart

Tuesday, September 7, 2010

Kesiankanla Aku Wahai Sahabat2 Sekalian...

Salam,
Masuk pulak keje pagi ni,
bukak e-mail dan FB kengkawan sume mula la chatting ucapkan selamat hari raya
Rasa tak sabar nak menyambut kedatangan Syawal
tapi dalam pada gembira tu, tetiba emosi aku kurang stabil smula bila soalan2 bonus keluar dari mulut kengkawan........
Adussssssssss.. wahai kawan2ku sekelian.. tak kesian ke kalian dengan aku ni?
berhenti la mengusik aku nak2 time nak raya ni... syahdu aku kalian buatkan

Sahabat2 sekalian,
bukan aku marah/tak suka bila kalian cakap, tanya dan desak aku dengan soalan2 yang aku tak mampu nak jawab,tapi bagi la sahabatmu ni ruang untuk rasa selesa..
kalau hari2 biasa kalian suke usik aku, bagi la aku rasa happy skit nak raya ni..
Aku tau kalian sume sayangkan aku.. nak tengok aku gembira dan bahagia..
tapi bukan cara macam ni..
Ketahuilah sahabatmu ni normal dan masih waras lagi
sama je macam kalian sume, ada hati ada perasaan...
nak hidup berkeluarga macam kalian sume... tapi belum rezeki dan belum sampai masanya untuk sahabatmu ni rasa semua tu..
InsyaAllah, berbekalkan doa kalian semua, satu hari nanti aku akan ikut jejak langkah kalian semua..
jangan la kalian risau... aku ada perasaan lagi, tak seperti yang kalian bimbangkan..
Aku pun ada keinginan nak punya keluarga, suami dan anak2.. sama macam kalian. kekadang tu memang jeles tengok korang ngan family. tapi masa untuk aku rasa semua tu belum sampai...

so,
buat sahabat2ku sekalian, terima kasih atas ingatan kalian walaupun kita semua berjauhan, Aku terharu dengan persahabatan kalian, harap persahabatan kite berkekalan selamanya.. Terima kasih juga sentiasa mengambil tentang diri aku.
Maaf aku pinta andainya ada soalan2 yang tak boleh aku jawab buat masa ini. Tak ada niat untuk berahsia dengan kalian, cuma ingin menjaga hati banyak pihak..InsyaAllah, sampai masa dan ketikanya, kalian sume akan bergembira nanti..

Dikesempatan ni, aku mohon ampun mohon maaf kalau ada yang kalian tak berpuas hati dengan aku. Macam aku kata tadi, tak der niat untuk berahsia dengan kalian.. tapi berilah aku peluang untuk menjaga hati semua pihak...InsyaALLAH, doakan la yang terbaik untuk sahabat kalian ini. Moga kegembiraan dan kebahagiaan yang kalian doakan akan menjadi kenyataan. INSYAALLAH....

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin buat sahabat2ku sekalian...

Kesian Abah.... Moga Abah cepat baik

salam,

lama aku tak mengomel kat sini
klu ada pun sekadar paste artikel2 dari e-mail untuk kongsi dengan kengkawan
ermmmmmm... akhirnya pagi ni aku luangkan masa sekejap..
eh, jam dah 12.00 tghari, pagi baru je ditinggalkan..

emosi aku kurang stabil harini
semalam aku tak masuk office, habis taklimat aku terus balik rumah
malam tadi pun tak sempat nak bukak e-mail coz hantar abah pegi Klinik
Abah tak sihat.. kesian abah

erm,, kesian abah
petang semalam abah sampai time nak berbuka puasa dah.. abah lewat balik semalam sebab pergi menziarahi staffnya yang meninggal akibat kanser hati di hospital selayang. dari pagi semalam bila dapat panggilan yang mengatakan arwah tenat, abah dan kawan2 ke Hospital selayang.. dalam perjalanan mereka arwah menghembuskan nafas terakhir.so, abah dan kawan2 tunggu sampai selesai urusan jenazah sebelum di bawa balik ke kampung di Muar. Oleh kerana berdiri terlalu lama, kaki abah yang sedia sakit akibat Gout tu apa lagi. membengkak la...

sampai je rumah, abah kata kakinya sakit. dah lama tak datang penyakitnya tu, dia pun tak kisah la ubat tahan sakitnya habis. Lepas je buka pose n solat maghrib aku pergi klinik dengan mak belikan ubat abah, tapi nak dijadikan cerita klinik tutup pulak malam tadi. Dr Zaidi ada hal. Apa lagi aku dan mak terus balik n bawak abah ke cawangan yang satu lagi. Mujur ada Dr lain disitu. Orang ramai pulak.. kaki abah semakin berdenyut katanya.. Kesian aku tengok abah malam tadi. dah lama kaki nya tak sakit sebab abah selalu jaga makan. Maybe semalam akibat terlalu lama berdiri dengan memakai kasut, bengkak kakinya makin bertambah.

kesian aku tengok abah. hari nak raya ni.. tapi aku bangga dengan abah. walau sakit macam mana pun selagi boleh bangun abah akan pergi kerja. pagi tadi bangun sahur, abah kata dia tetap akan pergi kerja. dia mesti selesaikan kerja2 yang ada sebelum bercuti hari raya. Mudah2an kaki abah makin baik bengkaknya.

Friday, September 3, 2010

30 Perkara Perempuan Tak Sempat Bagitau Lelaki

Petikan dari Facebook by Cik Mas Mona....


1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Tuesday, August 31, 2010

Persiapan Raya Aku

Salam...

Tengahari ni aku nak ngomel jap pasal persiapan raya tahun ni
Ekoran dari pesanan sms dan e-mail serta melalui laman FB,
rata-rata kawan2 bertanyakan persiapan raya aku.

erm, persiapan raya tahun ni macam biasa jer..
tak der la berlebih2an.. lagipun sekarang ni bukan masa untuk melakukan pembaziran
tempah baju raya 2 pasang, tapi tak siap lagi, hehe.insyaALLAH hujung minggu ni siap. Nak jahit sendiri nanti takut tak siap menjelang raya
so, bak kata ibunda tersayang,hantar je la kat makcik yang biasa aku hantar tu
pasti siapnya nanti.. dari tak der baju raya. hehe
tinggal nak beli tudung jer...
malas pulak nak keluar time2 cuti ni.. jalan confirm jammed punya
tak payah cakap KL, Seremban pun dah lebih kurang KL..
Jammed satu hal, tambah pulak nak cari parking.. aduhhhh..
erm, nanti la.. ader kelapangan aku keluar cari tudung..

semalam dan hari ni tak der ke mana
sekitar Seremban je keluar beli barang dan pergi pasar dengan mak..
Pagi tadi pergi pasar tani dengan mak di Ampangan.cari daging.. hehe
semalam aku dah buat kuih Almond London,
Harini akan buat kuih Tart Nenas pulak.. jap lagi, ni rehat sebentar hilangkan letih ke pasar tani dengan mak tadi.
2 jenis kuih ni mesti dibuat tiap2 tahun untuk bawak balik kampung dan rumah sendiri
tahun ni buat banyak sikit sebab aku nak bawak balik umah skit nanti

aper lagi ek tentang persiapan raya?
tak terfikir lagi...
nanti2 klu ada yang teragak aku post lagi..
okla, nak mula buat kuih
nanti aku ngomel lagi... hehe
Selamat bercuti ...

Selamat Hari Merdeka ke-53

Selamat Hari Merdeka ke-53 untuk seluruh rakyat Malaysia..

Monday, August 16, 2010

Tahniah Sana Sini Buat Sahabat2ku.......

Salam...

lamanya tak berkesempatan nak mengomel dalam keadaan tenang macam ni
actly tak tau nak buat apa malam ni,
jengok kat luar hujan baru berhenti
badan rasa letih maybe sebab dari jam 4.00 pagi tadi tak rehat2 lagi sampai sekarang
cuma mata ni belum nak terlelap lagi, so.. ngomel la kejap
malam ni aku nak sampaikan ucapan tahniah untuk sahabat2ku di mana2 saja

Tahniah Buat Izzah dan Suzy atas kelahiran cahaya mata pertama kalian..erm, khabarnya baby girl... tak kisahlah, janji kehadiran si comel menambah seri dan mengukuhkan rumah tangga yang dibina..Tahniah juga kepada Officemate aku kak linda atas kelahiran cahaya mata kedua.. baby girl jugak.. Tahun ni ramai babygirl girl yang lahir.. last year member2 aku ramai yang dapat baby boy.. hehe..Sume tu rezeki ALLAH dah kurniakan kepada kalian.. Syukur Alhamdulillah..

Tahniah juga buat Irma, Sharul dan juga Khairul...kalian bakal bergelar ibu dan ayah... Buat Irma, kak su doakan moga semuanya selamat. Jaga diri baik2 dan jaga kesihatan. Buat Khairul, tahniah pada kalian, seronok dengar sahabat2 bakal menimang cahaya mata..Tahniah juga buat sahabat baik aku,Sharul... Bakal menimang cahaya mata pertama insyaALLAH hujung tahun nanti.Moga semuanya selamat. Tak lupa tahniah untuk Yan, x officemate kat SAINS dulu, tahniah bakal menimang anak kedua.. akak doakan kesihatan Yan.. Thanks sebab still ingat akak lagi.

Waiting for khabar gembira dari Kak Mai dan Zizi plak lepas nie... hehehe... confirm anak akak comey macam saya... huhuhu.. :-p

Rasanya setakat ni dulu ucapan tahniah buat sahabat2ku.Nie yang dapat khabar berita dalam masa terdekat ni...Hopefully pasni banyak lagi dapat khabar gembira.. thanks pada sahabat2 semua sebab masih ingat pada aku walaupun kita dah tak kerja sama lagi...Rindu korang sumer...

Nak Masak Apa Petang Nie???

Salam

harini bermula semula berbuka dan sahur sendirian selepas 3 hari bersama keluarga..huhu.. Dah 3 hari aku tak pening kepala fikir nak masak apa sebab sume ikut perancangan menu yang mak dah setkan untuk kami sekeluarga hujung minggu lepas.Hari ni nak masak aper? di saat2 jam menunjukkan pukul 3.30 pm ni, yang bermain di fikiran aku skang ni nak masak apa menu berbuka petang ni? seingat aku yang tinggal dalam peti sejuk jumaat lepas ada ayam dan ikan.. Tapi nak masak apa? Sambal? Masam manis? Asam Pedas? Sup? Tomyam atau Buat Lauk Paprik? Ermmmm, banyaknya bermain difikiran aku? Nak makan sorang2.. hahaha, silap haribulan selera makan pun tak der..Erm, rasa macam nak makan sambal je petang ni? Ikan atau ayam masak sambal? Nak masak sotong atau udang kene tunggu esok ada Pasar Malam baru beli.. Masak dulu apa yang ada dalam peti sejuk tu... hehe

Friday, August 13, 2010

Akhirnya Aku Luahkan Segalanya...

Salam

Sekian lama tersirat dalam hati, akhirnya aku luahkan juga semalam. Bimbang disalah ertikan,aku buat keputusan untuk berterus terang. Sebelum jadi lebih celaru dan hati si dia panas membara, baiklah aku luahkan kegusaran yang melanda diri selama ni. Sekarang diri ini rasa lega sangat kerana dah tak ada yang tersirat dihati lagi. Kini aku yakin si dia mengerti dan memahami sangat2 kenapa aku jadi begitu selama ini. Percayalah, bukan diri ni tak memahami tapi ada yang menggusarkan fikiran dan hati. Moga kita sama2 kuat untuk menghadapi dugaan dan cabaran perhubungan ini. Buat si dia yang bertahta di hati, terima kasih atas pengorbanan yang terlalu banyak untuk diri ini. Semua tu akan dijaga sebaiknya untuk hari ini dan masa depan.. InsyaALLAH :-)

Thursday, August 12, 2010

Boringnya sensorang....

Salam

Erm, dah hampir 3 bulan aku duk sorang2, baru semalam aku rasa boring dan sunyi.. selama ni orang tanya aku ok ke duk sorang? tak boring dan sunyi? aku tak pernah rasa semua tu selama ni. sungguh.. aku rasa selesa sebab tak ada orang tau aku gembira ke sedih ker. aku sorang je yang tau. Aku rasa selesa sendirian..tapi petang semalam, bila aku duduk tunggu azan maghrib untuk buka puasa, aku terasa sebenarnya aku keboringan dan kesunyian. cuma mungkin selama ni aku tak fikirkan semua tu.tetiba rasa cam duk kat perantauan lak. haha.. lawak pun ada..Baru sekarang aku akui yang sebenarnya rasa sunyi dan boring tu ada dalam diri aku. cuma aku tak fikirkan semua tu,aku fikir positif jer selama ni. Maka positif dapat mengatasi rasa sunyi dan boring tu. Apapun aku kene tempuh jugak. Ni pilihan yang aku buat.. Mungkin baru2 puasa ni je aku rasa cam tu kot. Harap harini n seterusnya aku tak rasa sunyi lagi. Mudah2an...InsyaALLAH

Wednesday, August 11, 2010

1st Day Sahur Sendirian...

Salam

Harini dah start puasa.. First day dalam hidup aku bersahur sendirian.. Selama ni aku bersahur dengan family.. kalau time study dulu bersahur dengan kawan2. lagi la seronok macam2 perangai ada kami bangun sahur.. teringat kenangan zaman study dulu bersahur 5 sahabat.. Aini, Ziera, Salwa, AKu dan Angah..Makan nyer tak ler banyak mana, kecoh nya je lebih.. maklumla berlima sekawan.. (tersenyum aku seketika terkenangkan kenangan bersama dorang )so, harini lah aku sahur sendirian.. erm, apa perasaan aku? ader gak rasa sedih skit dalam hati ni. kene tempuh semua ni. apapun kita fikir positif.. tul tak? Pagi lagi mak dah call. kul 4.30am, takut aku tak bangun.. masa mak call aku tengah panaskan lauk n jerang air. Lauk pun malam tadi baru masak sebab petang semalam sampai umah dah kul 7 ptg. Singgah pasar malam beli bahan2 mentah n sayur2an. lepas Isyak baru fikir nak masak apa untuk sahur. Last2 aku buat tomyam ayam.. senang, habis cerita.. makan sorang kan? kalau dah ada keluarga tak leh la wat camtu..kene la masak ikut selera orang tersayang. jadinya, pagi tadi aku bersahur dengan tomyam dan roti kosong bersama susu tepung.. tak berapa selera nak makan ngan nasi.. lagipun stakat nak masak nasi sikit tu rasa cam membazir jer. hehe.. macam tu la serba sedikit pengalaman aku hari pertama bersahur sendirian...

Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan..

salam
Selamat berpuasa buat semua. moga kedatangan Ramadhan tahun ni memberi lebih peluang untuk kita melakukan amal ibadat kepadaNYA..


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Wednesday, August 4, 2010

Siapa Ketuk Pintu Rumah Aku Malam Tadi???

erm...
disebabkan dah jem tadi aku terlupa sesuatu

malam tadi dalam kul 9.30 malam ada orang ketuk pintu rumah aku. mula2 aku ingat rumah orang lain, masa tu aku kat dapur kemas2 dapur lepas masak dan makan malam. Aku dengarkan betul2... lama jugak dan banyak kali jugak orang tu ketuk.. Aku boleh dengar jelas sebab TV kat ruang tamu tu perlahan jer aku bukak volumenya. Aku dengarkan betul2 sah bunyi ketukan tu dari pintu umah aku. berdebar2 gak aku rasa, sape pulak yang datang umah aku malam2 tanpa call/sms sebelum datang.. nak kata maksu aku tak mungkin. mesti dia call aku sebelum datang.. nak kata kawan2 tak ramai yang tau umah aku yang mana satu. seorang dua jer kawan2 aku yang tau n kalau dorang nak datang pun mestilah dorang call dulu bagitau... macam2 yang bermain di fikiran aku. terfikir pasal banci penduduk seluruh Malaysia yang sedang berjalan skang ni. tapi...... sampai malam ke dorang buat kerja? fikir smula mungkin dorang datang malam sebab siang2 orang kerja.. tapi lagiiiiiii... naper dia tak bagi salam? Aduhhhhhh serabut fikiran aku fikirkan saper orang yang ketuk pintu rumah aku tu? last2 aku tinjau melalui bawah pintu. aku nampak bayang dua kaki berdiri depan umah aku tu.. bunyi lagi ketukan.. aku matikan diri je.. tak berani nak bukak dan aku memang takkan bukak.. ader la dalam 5 mnit agaknya akhirnya aku nampak bayang tu jalan pergi arah ke lift.. kurang sikit rasa debar jantung aku?

aku pergi amik fon dan sms jiran yang sama duk setingkat ngan umah aku.. tanya klu2 ada orang ketuk pintu umah dia.. dia kata tak perasan sebab dia sedang jemur baju n tv bunyi kuat.. akhirnya kami amik keputusan untuk sama2 hati2.. aku pun dah tak jadi nak buat kerja sebab terkejut.. aku duduk je depan TV sambil tunggu kot2 orang tu datang ketuk lagi pintu umah.. memula aku nak call tanya abah ada ke orang buat bancian malam2 ni? tapi tak jadi call sebab aku tak nak mak risau.. nanti mak susah hati kalau aku cerita macam tu. tak senang duduk pulak mak nanti. mesti dia risaukan aku duk sorang2 nanti. erm, last2 aku tunggu je la sambil layan cerita kat tv. tapi fikiran aku melayang fikir saper orang yang ketuk rumah aku tu? kalau betul orang yang niatnya baik, mesti dia bagi salam dan call aku.. tapi tidak.. cuma bunyi ketukan pintu jer dan bayang2 aku nampak dari bawah pintu.. moga2 harini tak der lagi macam tu...

Harini Masuk Pejabat Lewat..

Salam dan selamat pagi

pagi yang sejuk dan mendung ni... aku lewat masuk opis.. kul 8.10 baru sampai pejabat... ermmmmmmmmmmmm... sebab apa? sebab ada lori rosak kat TUDM tu. kalau korang nak tau.. dari exit kuchai lama (highway MEX) nak sampai ke Jalan Istana amik masa dekat satu jam..aku turun kat exit tu dalam kul 6.50am, selalunya aku akan sampai pejabat kul 7.15am. huhu. harini? cubalah bayangkan.. tension betol pagi tadi.. tapi nak buat cam ner.. aku tak salah dan lori tu pun bukannya nak buat2 rosak.. tul tak? kene la ngadap perangai pemandu yang macam2 ni.. simpang siur kereta nak masuk sana sini.. lagi la tambah jalan tu jem. sampai pejabat..ada yang dah gelakkan aku.. sebab dorang dah sampai dulu sebelum aku sampai.. yang naik motor memang la selamat kan? bawak kereta macam ni la nasibnya..

tapi tak per la.. janji dah selamat sampai opis kan? sampai opis tadi terus capai PC n buat surat untuk edar sticker dan poster pada PBT2 seleuruh Malaysia. Alhamdulillah, keje aku dah settle untuk setakat ni. Tinggal nak sain surat n buat packing untuk edaran poster dan sticker tu..banyak tu.. nak edar ke 147 buah PBT satu Malaysia...

Ok la, sampai sini dulu.. jumpa lagi nanti

Tuesday, August 3, 2010

Macam - macam perangai kengkawan kat opis nie...

salam

petang ni aku nak ngomel jap
ngantuk la...
orang tak der kat opis ni
tinggal beberapa kerat jer
yg lain pi kursus
patutnya aku pun ader kursus
tapi aku tolak
jauh sangat nak p kelantan sorang2
nak booking tiket flight pun dah tak sempat
kawan aku bgtau ari jumaat aritu
nak pegi hari Ahad
erm.. melepas aku kursus MASMA
takper la.. hope nanti dapat pegi lagi..

aku nak cite pasal budak opis aku ni
kengkawan selalu buli dia
sebab dia ni jenis lurus bendul n tak malawan orangnya
dia ni ramai makwe... maklum la muka hensem
tapi selalu kawan je putus.. kawan je putus..
aku pun tak tau la naper ngan budak sorang ni
agaknyer makwe dia tak tahan dia lurus bendul agaknya

kekadang aku pun suka sakat dia
dia layan jer usikan kitorang
tapi kesian jugak..
dia ni kira pangkat adik2 la kat aku
duk depan meja aku ni..
dia ni rajin MC, kalau dia MC je alamat kitorang sume sakat la dia
mesti malam sebelumnya tu kuar dating sampai tengah malam
kesian adik aku sorang ni...
nak buat cam ner...
dorang suke sangat buli
kekadang aku pulak disabitkan sekali
sabar je la
mentang2 aku bujang lagi.
n orang ingat aku tak der pakwe
maka aku pulak dijadikan bahan
sabar je la ngan budak2 opis aku ni

apapun....
sume tu hiburan kat pejabat ni
'takper fiz, nanti nak raya aku mintak maaf ngan ko'
hahahaha
ok la, aku nak siap2 nak balik umah
ngantuk pun dah hilang sebab dapat ngomel
korang layan la ngomelan merapu aku petang ni...
jom balik....

Upin Yang Nakal...

Upload2 gambar terjumpa gambar ni
tersenyum aku sorang bila ingatkan keletah Upin yang manja ni
teringat mak kata tiap2 petang dia duk kat pintu pagar tunggu aku balik
erm, setiap hari jumaat bila aku sampai je umah mak, Upin akan ngajuk
agaknya ngajuk sebab aku tak balik tiap2 petang.. hehe
ni gambar Upin tengah nyenyak tidur dengan kasut kesayangan dia tu
kasut nie key chain beg skolah adik..
Upin ambik buat main dan jadikan hak milik dia..
dan gambar ni semestinya adik punya angkara
dia suka kacau kucing ni tidur.

Kek Lobak Merah

Hari Ahad yang lepas,aku buat kek Lobak Merah.. resipi ni aku amik dalam majalah saji keluaran terbaru yang ada kat umah. dari haritu mak sibuk cakap dah lama tak buat kek, aku pun teragak gak nak buat kek, dah lama tak buat kek sebenarnya. cadangnya nak buat kek coklat lembab yang biasa aku buat tu, tapi mak cadangkan supaya aku buat kek Lobak merah. Mak kata try buat ikut resipi dalam majalah tu. Aku pun pegi la kedai dan beli barang2 yang tak ada kat umah.. maka terhasillah kek lobak merah macam dalam gambar tu.. hahahaha.. resipi? nanti ada free aku uploadkan.. (lupa lak sebab dalam majalah saji kat umah mak. Kalau kawan2 ada majalah saji keluaran terbaru yang warna hijau penuh dengan resipi kuih raya tu, cuba belek2 dalam tu.. mesti jumpa.. )


(Lobak merah yang telah disagat)


(kulit oren yang disagat.. amik kuning sahaja, kalau sampai kat putih tu nanti pahit )




(ni lah kek yang dah siap. opss, tapi tak cun sebab nampak bahagian kerak bawahnya pulak, terbalik sebab telangkupkan untuk keluarkan kek.. haha )

Monday, August 2, 2010

Kembali bertugas ......

salam...

harini aku kembali ke pejabat semula
setelah 2 minggu menghadiri kursus induksi
erm, malasnya nak pergi keje harini....
nak tak nak bangun jugak le kul 5 lebih pagi tadi..huhu

sampai pejabat..
macam2 cerita dengar
hahahaha
maklumla 2 minggu tinggalkan pejabat..
bermula la rutin harian seperti biasa

ok la..
tak der idea lagi nak ngomel pagi ni
nti2 sambung smula..
selamat bekerja buat kawan2 semua

Saturday, July 31, 2010

Ya ALLAH.. Berikan Aku Kekuatan...

Salam...

malam ni rasa terpanggil nak mengomel kat blog... dah 2 minggu kengkawan sume masuk kelas.. dan selama 2 minggu jugak lah telefon aku jadi busy line.. lepas sorang2 kawan call tanya nape aku tak datang kelas? sampai satu tahap yang aku rasa sedih dan nak gelak bila ada kawan yang kata aku tak pegi belajar sebab 'frust'.. haha.. macam2 la korang ni.. Andai ada kengkawan yang terbaca blog aku ni, diumumkan disini bahawa aku tak pergi kelas bukan sebab 'frust'.. alhamdulillah, aku ok je.. jangan lah korang sume fikirkan naper aku tak ada dalam kelas tu. aku ada jawapan aku sendiri. cuma mungkin kengkawn tertanya2 sebab aku tak pegi kelas tanpa bagitau kawan2..

erm, walaupun aku tak bagitau sesapa, ramai yang meneka.. serkap jarang je dorang tu... aku tak kisahlah.. cumanya aku tak tahan sebab ader yang marah dengan tindakan aku buat ni. aku mengerti, dorang sayangkan aku.. sebab tu dorang tak nak aku silap buat keputusan.. maafkan saya wahai sahabat2 sekalian.. korang semua mungkin tak faham apa yang bermain di fikiran ni.. biarlah aku je yang pendam sume ni.

cumanya harapan aku, moga apa yang aku lakukan ni, adalah yang terbaik untuk diri aku. aku akui.. aku takut dan besar risiko tindakan yang aku buat ni. aku cuma berserah dan berdoa moga jalan yang aku pilih ni adalah jalan yang sebenarnya. moga segala usaha aku ni diberi balasan yang baik dari ALLAH. mungkin ini jalan terbaik untuk hidup aku. aku berpegang pada prinsip rezeki ada di mana2. moga pengorbanan yang aku lakukan harini mendatangkan kebahagiaan padaku selamanya.. InsyaALLAH

Terima Kasih Pada Yang Memberi Ucapan/Pujian

Salam

kali ni aku nak uploadkan kertas - kertas ucapan dan pujian yang diterima dari kawan - kawan induksi haritu. Untuk makluman semua, masa hari kedua induksi ada slot kaunseling dan kerjaya. masa slot tu kami diminta untuk memberi ucapan/pujian kepada kawan2 dalam kelas. kemudian ucapan itu akan diberikan kepada tuan punya diri di akhir sesi induksi. aku pun tak terkecuali dari menerima ucapan/pujian dari kawan2.. yang kelakarnya.. mana la kite nak kenal kawan2 kan? baru hari kedua masa tu. aku pun hantar ucapan/pujian pada kawan2 yang aku kenal jer...hehehe.. jom kite kongsi ucapan/pujian yang dorang bagi kat aku.. cumanya tak tau saper pengirim ucapan/pujian ni.. sebab urusetia tak bagi letak nama.. ala2 'secret admire' la ni.. apapun thanks pada kawan2 yang menghantarnya kepadaku...jom layan...
































Friday, July 30, 2010

Selamat Pengantin Baru Maisarah & Azizi

salam...
selamat pengantin baru buat kak mai ngan zizi
moga berbahagia hingga ke anak cucu...amiiin

kak,
mintak maaf bebanyak sebab tak dapat tunggu lama
sebab time tu kami satu family nak singgah umah mak ngah kat kampung gak
nway... harap akak puas hati la kan.. akhirnya saya datang jugak tengok akak bersanding.. hepi tengok akak ngan zizi.. akhirnya sampaii gak jodoh...dah macam2 dugaan dan cabaran ditempuhi... penat dah gelak n nangis kan? hehehehe

kat sini aku nak abadikan kenangan ngan pengantin ..




Thursday, July 29, 2010

Thursday, July 15, 2010

Menjaga Hati

Jom Kongsi bahan bacaan ni yang di petik dari en zahir zainudin.


Setiap orang yang dilahirkan memiliki hati (qalbu). Dengan hati, kita membentuk berbagai-bagai jenis pepatah atau peribahasa yang menggambarkan keadaan seseorang. Jika dikata ‘senang hati’ tandanya gembira, happy atau dalam ‘mood yang sangat ceria’. ‘Patah hati’ bererti kecewa, gagal atau up set mungkin kerana cinta tidak berbalas. ‘Hati batu’ pula bermaksud degil, keras kepala atau stubborn. ‘Sakit hati’ ialah perasaan marah kesan daripada dihina, dimalukan atau tewas dalam pertandingan. ‘Kecil hati’ sesuai untuk orang yang sensitif. ‘Iri hati’ adalah cemburu, jealous atau boleh juga kita sifatkan sebagai tidak senang dengan kejayaan orang lain.

Hati juga menjadi perhatian masyarakat kita. Lalu banyak peribahasa yang dihiaskan dengan hati seperti ‘hati gajah sama dilapah, hati kuman sama dicecah’ yang bermaksud pembahagian yang sama rata, banyak sama-sama banyak, sedikit sama-sama sedikit. Hati gajah memang besar tetapi hati kuman kena teropong dengan mikroskop.

‘Hati bagai pelepah, jantung bagai jantung pisang’ bererti orang yang tidak ada perasaan ataupun dalam bahasa mudahnya ‘hati kering’. Bagi menyatakan sifat tidak boleh dipercayai, muncul peribahasa ‘lain di mulut, lain di hati’ iaitu yang dikatakan berlainan sama sekali dengan yang di dalam hati.

Hati juga menjadi perhatian untuk menyatakan keadaan semosi. Biasanya dalam masyarakat Melayu, emosi ini dinyatakan dalam bentuk terselindung dan penuh makna dalam bentuk pantun. Jika ada perasaan rindu, mereka akan menggarap ayat-ayat indah dan dipantunkan dengan penuh perasaan. Salah satunya berbunyi, ‘Orang Acheh pulang ke Acheh, sampai ke Acheh terus ke Bentan; hati kasih bertambah kasih, bila tak jumpa bergoncang iman.’ Maksud pantun ini ialah rindu yang bersangatan boleh memberi kesan kepada keyakinan dan kepercayaan diri.

Hati yang terdapat di dalam diri seseorang boleh jadi bercahaya, gelap, hidup, sakit ataupun mati. Seseorang yang nampak sihat tidak bermakna hatinya juga sihat, mungkin sebaliknya. Oleh kerana itulah, Rasulullah saw menyatakan jika hati cenderung kepada kebaikan, seluruh kehidupan akan menjadi baik dan sejahtera.

‘Ketahuilah di dalam badan ada seketul daging, apabila ia baik, baiklah badan seluruhnya. Dan apabila rosak, rosaklah badan sekaliannya. Ketahuilah, itulah hati.’

Hati adalah pembentuk watak dan sifat seseorang. Hati menjadi tempat yang menggerakkan atau menhentikan, memperelok atau mencederakan. Rasulullah menjelaskan bahawa hati yang baik menjadikan pemikiran, tingkah laku dan jiwa sentiasa mengingati kebesaran Allah swt, bertindak melaksanakan perintah-Nya dan menjauhi semua perkara syubhah.

Kekuatan hati berkait rapat dengan iman seseorang. Hati menjadi pusat atau nadi keimanan. Bagi menguatkan iman, hati mestilah diluruskan kerana akal hanya mampu menguatkan keyakinan. Justeru untuk menguatkan akal, hati mesti dibetulkan dahulu.

Maksud hadis yang diriwayatkan daripada Anas, 'Tidak lurus iman seseorang hamba hingga (lurus dulu) hatinya'. Iman yang kuat dan mantap akan menggerakkan kebaikan. Kebaikan dan keburukan amat bergantung kepada hati sebagai pusat operasi kehidupan. Hati dan jiwa wajar dipelihara dan disuburkan dengan iktiqad yang benar, kepercayaan yang luhur dan keyakinan yang bersih.

BULAN SYAABAN

Jom kita kongsi info tentang bulan Syaaban. Petikan e-mail diterima dari Kak Nora x-officemate kat JBA dulu... :-)

BULAN SYAABAN (13 julai 2010 - SELASA)

Syaaban ertinya berserak-serak. Ketika ini masyarakat
arab pada zaman dahulu akan berserak-serak mencari air
di dalam bulan ini kerana pada bulan ini daerah mereka
akan mengalami alam kekeringan yakni kekurangan air.
Pada bulan ini terjadinya NISFU SYAABAN di mana Alalh
akan menurunkan rahmatNya pada hamba-hambaNya dengan
membuka 300 pintu rahmat. Setiap amalan akan diangkat
pada bulan Syaaban.

Rasulullah s.a.w. bersabda “Lakukanlah amalan yang
mampu oleh kamu kerana sesungguhnya Allah tidak pernah
jemu sehingga kamu sendiri yang berasa jemu.?(Hadis
HR. Bukhari)

KELEBIHAN BERPUASA DI DALAM BULAN SYAABAN;-

1) Sesiapa yang berpuasa pada hari Isnin yang terakhir
dalam bulan Syaaban akan diampunkan dosanya.
2) Mereka yang berpuasa pada hari khamis pertama dan
khamis terakhir bulan Syaaban, akan dimasukkan ke
dalam syurga
3) Mereka yang berpuasa sunat sehari dalam bulan
Syaaban akan diharamkan tubuhnya dari api neraka dan
masuk Syurga.
4) Mereka yang berpuasa tiga hari dalam bulan Syaaban
dan berselawat ke atas nabi S.A.W. sebelum berbuka
puasa, akan diampunkan dosanya dan diberkati
rezekinya.
5) Mereka yang dapat menyempurnakan puasa sunat
sebelum Syaaban maka akan dimudahkan Allah semasa
sakaratul maut, terlepas dari seksa kubur, ditutupkan
Allah aibnya pada hari kiamat dan diwajibkan baginya
syurga.

AMALAN-AMALAN MULIA YANG PATUT DIKERJAKAN DI BULAN
SYAABAN


1) Mengerjakan Solat Sunat Nisfu Syaaban selepas solat
Isyak ataupun bersama solat sunat Qiamullail. (15hb
Syaaban bersamaan 27 Julai 2010)
2) Perbanyakkan istighfar, berselawat pada nabi dan
berzikir serta bertasbih sepanjang bulan Syaaban.
3) Perbanyakkan sedekah atau zakat pada golongan yang
tidak bernasib baik bagi memberi mereka kekuatan untuk
menyambut kedatangan bulan Ramadhan.
4) Amalkan membaca Al-quran bersungguh-sungguh di awal
bulan Syaaban.

Ya Allah, jadikanlah aku dan anak cucuku orang-orang
yang tetap mendirikan solat, Ya Allah kami,perkenankan doaku.

Jadikanlah sabar dan solat sebagai penolongmu. Dan
sesungguhnya yang demikian itu sungguh berat, kecuali
bagi orang-orang yang khusyu?
Bacalah apa yang telah diwahyukan kepadamu, yaitu
Al-Kitab (Al-Quran) dan dirirkanlah solat.
Sesungguhnya solat itu mencegah dari
perbuatan-perbuatan keji dan mungkar. Dan sesungguhnya
mengingati Allah (solat) adalah lebih besar
(keutamaannya dari ibadat-ibadat yang lain.) Dan Allah
mengetahui apa yang kamu kerjakan.

Rasa Nak Jalan - Jalan, Tapi Ke Mana Ye?

keboringan yang melanda aku harini membuatkan aku tertarik untuk search tempat2 menarik yang ada dalam Malaysia ni.. teragak nak pergi jalan2 ke mana2 untuk hilangkan penat kerja tiap2 hari. terasa nak bagi ruang untuk diri ni berehat pun ada. apa kerja aku buat? hahaha. actly kalau kite tak der kerja pun kita akan terasa penat. malah lebih penat dari orang yang ada kerja... tapi ke mana ea destinasi nak dituju? bila time2 macam ni mula la fikiran aku ni teragak nak pegi ke sana sini.. erm, memandangkan Bulan ramadahan dah hampir tiba dan kemudiaannya raya akan menjelma... so, rasanya kalau nak pergi jalan2 jauh sikit ni kene tunggu lepas raya la jawabnya..tapi yang paling penting, mintak2 mak n abah izinkan kalau aku nak pergi bersendirian ni..kalau mak n abah tak izinkan aku pegi sorang2, maknanya aku tak dapat jugak la nak pergi.. huhu.. tapi takper. haritu aku kata nak g Sabah jalan2 jumpa K.Ila, mak macam benarkan jer. hehehe. skang ni yang penting plan dulu nak ke mana? tak der member nanti aku ajak la makcu ke buat kawan. heheehehe...

Apa sudah jadi????

salam dan selamat pagi

pagi ni rasa badan tak sedap jer.
tapi tak der pulak sampai tahap demam
aku boleh jer bangun, masak dan pegi keje macam biasa
cumanya, 2, 3 hari kebelakangan ni
bila malam je aku rasa cam nak demam
lepas maghrib je mula rasa cam nak demam
selalu aku boleh tahan sampai kul 12 baru tidur
tapi minggu ni paling lewat pun leh tahan sampai kul 11 cam tu jer
pagi bangun tidur baru ok...
tak tau naper..risau gak aku...
minggu depan nak g kursus lama lak tu
mudah2an tak berlarutan la sampai minggu depan
mungkin juga sebab aku kurang minum air kot minggu ni
takpun sebab keadaan cuaca yang kejap panas dan kejap hujan ni
erm,
apapun harap keadaan ni tak berlarutan lagi :-)

Wednesday, July 14, 2010

Boringnyeeeeeeeee

salam

erm, apa nak buat nie?
boring lak rasanya harini
tak der keje nak buat
pagi tadi pegi Library cari Buku2 yang disenaraikan untuk bawak g Induksi
Mujur semua ada...
pastu duk belek2 pekeliling2 terbaru
sume dah save... nanti senang nak cari kalau diperlukan..
skang ni tak tau aper nak buat dah....
any idea???

Tuesday, July 13, 2010

Biler Nak Pergi I-City Shah Alam ni?

salam...
pagi ni sampai pejabat bukak metro online
terbaca artikel tentang keindahan di I-City Shah Alam
Terus terfikir nak g tengok.. erm, tapi bila yer dapat pegi?
semalam baru cite ngan officemate pasal I-City ni
tup tup pagi ni keluar plak info tentangnya dalam Paper Metro..
hehehehehe
Aku terpanggil nak pegi tengok keindahan lampu warna warni tu
macam best jer.....
biler agaknya berkesempatan nak pegi tengok ni? :-)

Monday, July 12, 2010

Tentang Kehidupan...

salam..

pagi ni lom nampak lagi apa nak buat.
bos pun lom muncul lagi
so, terasa nak ngomel jap kat blog..

mmmmmmmmm..
bila sebut je tentang kehidupan ni
macam2 yang kita akan fikir dan tafsir
sama gak dengan diri ni
tak terlepas dari memikirkan tentang kehidupan

dalam hidup ni ada masa suka dan duka
ada masa kita rasa senangnya hidup ni
dan ada masa kita rasa sukarnya hidup ni
inilah kehidupan..

kadang - kadang aku rasa gembira sangat
dan akan ada masa aku rasa takut sangat
nak menghadapi hari2 mendatang..
apapun hanya doa yang mampu dipohon
selain usaha yang telah dilakukan.. :-)

Friday, July 9, 2010

Perhimpunan Pagi & Sambutan Hari Lahir Bulan April - Julai 2010

Salam....
hari ni ada perhimpunan pagi dan sambutan hari lahir bahagian kesihatan persekitaran
nak dijadikan cerita termasuk la aku orangnya yang sambut hari lahir tu
selalu memang kitorang buat sebulan sekali
tapi memandangkan kesibukan yang tak terjangka
perhimpunan pagi dan sambutan hari lahir terpaksa ditunda selama beberapa bulan
maka pada tarikh 9 Julai ni baru la kami semua berkesempatan semula untuk
berhimpun pepagi berasama pengarah mendengar amanat2 terkini dan pengucapan awam dari salah seorang wakil antara kami
tu memang tradisi yang dibuat sejak awal tahun haritu..

jom kite tengok gambar2 sekitar majlis sambutan pagi tadi
apapun thanks to Mohd Taufik...
kalau dia tak ada, sekeping gambar pun tak der kot aku rasa



(hasil kerja tangan Taufik menyusun gambar2 ni untuk dijadikan frame)


(sempat lagi dorang snap gambar aku gosip dengan kak zaya ni ye?)




(Barisan staff Bahagian Kesihatan Persekitaran)



(Kakitangan bahagian yang sambut hari lahir - termasuk la aku.. hehe)

Kecantikan Lelaki & Kegagahan Wanita

salam..
artikel ni dipetik dari e-mail yang diterima dari seorang sahabat
untuk kite kongsikan bersama


Kecantikan Lelaki

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik,adalah: -
1) Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan
2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran
3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun
4) Lelaki yang tenang dan lapang dada
5) Lelaki yang baik sangka
6) Lelaki yang tak pernah putus asa
7) Lelaki yang bijak menangani segala permasalahan

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.

Kegagahan Wanita

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada Kekuatan perasaan.
Perempuan yang gagah,adalah: -
1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan
4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar dipenuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Thursday, July 8, 2010

Nak masak apa petang ni?

salam...

ermmmm,
boring ni tak der kerja nak ngomel jap
jam dah dekat kul 3 petang
kat fikiran ni dah berlegar2 persoalan nak masak apa petang ni
hari ni puasa lagi
semalam dah buat ayam masak paprik
harini nak masak aper yer?
tak datang plak idea nak masak lauk aper
rasa macam nak makan mee plak
mungkinkah meehon goreng? atau mee goreng?
atau meehon sup yang pastinya menjadi kegemaran tu?
rasa nak makan nasi goreng pun ada
ermmmmmmm,
mulalah selera tu merapu2.. hahaha
yang pasti tgu la balik nanti jawabnya ni
buka peti ais n keluarkan apa jer yang teragak macam semalam
hahahaha....

Wednesday, July 7, 2010

Notes dari Kak Mai ....

salam...
pagi lagi aku dah tertarik nak mengomel di blog harini
ni semua angkara note yang Kak Mai post untuk aku semalam melalui Facebook..
hehehehe...
jom kite kongsi sama2
baca n buat renungan dan panduan mana yang bersesuaian..
moga kebahagiaan mengiringi setiap langkah yang kita aturkan.. insyaALLAH...


Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut.

Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untuk kita.

Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.

Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang.

Memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah satu kepastian yang mereka akan menyintai anda kembali! Jangan harapkan cinta sebagai balasan. Nantikan sahaja ia untuk mekar di dalam hati mereka tapi sekiranya ia tidak, pastikanlah ia terus mekar di dalam hati anda.

Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.

Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadi ianya palsu. Jangan kejar kemewahan kerana ianya akan susut. Carilah seseorang yang membuatkan anda tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yang suram. Carilah yang membuatkan hati anda tersenyum.

Akan tiba satu ketika di dalam kehidupan apabila anda teramatkan rindukan seseorang sehingga anda ingin menggapainya dari mimpi anda dan memeluknya dengan sebenar. Mimpilah apa yang ingin anda mimpikan, pergilah ke mana-mana yang ingin anda tujui dan jadilah apa yang anda inginkan kerana anda hanya memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua perkara yang ingin anda lakukan.

Semoga anda memiliki kebahagiaan yang cukup untuk membuatkan diri anda menarik, percubaan yang cukup untuk membuatkan anda kuat, kesedihan yang cukup untuk memastikan anda adalah seorang insan dan harapan yang cukup untuk membuatkan anda bahagia.

Selalu bayangkan diri anda di dalam kasut seseorang. Jika anda rasa ianya menyakitkan anda, fikirlah ia mungkin menyakitkan orang lain juga.

Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala yang terbaik. Mereka hanya membuat yang terbaik dalam hampir apa saja yang datang di dalam perjalanan hidup mereka.

Kebahagiaan terletak kepada mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencuba. Hanya mereka yang boleh menghargai kepentingan manusia yang telah menyentuh hidup mereka.

Cinta bermula dengan senyuman, mekar dengan ciuman dan berakhir dengan tangisan.

Masa depan yang cerah sentiasa berteraskan kehidupan yang lalu yang telah dilupakan. Anda tidak boleh meneruskan kehidupan dengan sempurna sehingga anda melupakan kegagalan dan kekecewaan masa silam.

Semasa anda dilahirkan, anda menangis dan orang di sekeliling anda tersenyum. Teruskanlah hidup anda supaya apabila anda mati nanti, andalah yang akan tersenyum dan orang sekeliling anda pula yang akan menangis.

Kahwinilah orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang itu. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tetapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian diri sendiri daripada mengubah pendirian orang lain.

Tuesday, July 6, 2010

Pekeliling Perkhidmatan Bil 6 Tahun 2010

salam....

tak tau nak cakap apa bila member call masa aku tgh lunch tadi
"kak, opsyen keluar untuk kite open servis bawah KKR"
tu jer perkataan yang masih terngiang2 kat telinga aku sampai saat ni
terus kenyang aku dibuatnya
selama ni dengar khabar2 angin je... bila dah keluar pekeliling ni baru la rasa di alam nyata

Alhamdulillah...
tak ada kata yang mampu diucapkan selain bersyukur kepadaNYA
akhirnya dapat jugak kami2 yang close servis ni diopenkan
menurut JPA, skang ni tunggu meeting dengan HR kementerian/jabatan terlibat
kemudian akan keluar lah opsyen dalam masa terdekat ni nanti...

Semoga pekeliling perkhidmatan bil 6 tahun 2010 ni akan
membawa sinar yang lebih terang dalam hidup aku...
moga aku terus success dengan kerjaya yang aku lalui sekarang... :
Alhamdulillah :-)

Monday, July 5, 2010

Sampai Biler La Claim Parking Ni Akan dibekukan???

salam...

aku nak mengomel jap,
aku baru je balik dari bayar parking kat metro parking
ermmmmmmmmmmmmmmmm
panjang keluhan aku petang ni...
sampai bila la kementerian aku ni nak bekukan bayaran balik claim parking?
sepatutnya dapat claim balik RM90 tiap2 bulan
kalau setakat rm20 rm30 ringgit tak der la terasa sangat
ni RM120 sebulan....
dah dua bulan claim parking dibekukan..
kementerian tak der duit aku rasa
pengsan la jawabnya kalau berterusan kene bayar RM120 sebulan ni nampaknya..
nak buat cam ner daripada kene bayar RM17 sehari.. baik lagi amik pas bulanan..
ermmmmm... pengsan.....
Salam dan selamat pagi


alhamdulillah,
setelah 4 hari aku kejap demam kejap baik
akhirnya pagi ni aku bangun rasa badan ringan
badan pun da tak panas lagi
cuma tekak je tinggal sikit lagi
tonsel bengkak aritu tapi dah makin surut
semalam aku tak makan langsung
malam tadi jer dah kul 8 malam perut rasa lapar sangat
teragak macam nak makan sup
pegi dapur n buat sup then makan dengan meehon.. huhu

semalam sedey gak g exam
kepala aku sakit sangat
terpaksa menulis sambil baringkan kepala atas meja
pluss dengan sejuk aircond aku tak leh tahan
dah pakai baju cukup punya tebal
tapi aku tak tahan jugak
sepatutnya paper aku habis kul 4.15pm
aku keluar kul 3.45pm
dah tak tahan sangat..
pastu terus balik
singgah kedai beli bahan2 untuk masak minggu ni
balik rumah terus buat air panas n makan ubat

mujur pagi tadi bangun kepala rasa ringan
alhamdulillah..
moga aku kembali sihat macam biasa...
:-)

Friday, July 2, 2010

Alhamdulillah...

Alhamdulillah,

lulus jugak paper JKR aku yg terkandas haritu.. hahaha
padan muka aku dulu gatal2 amik geoteknik
pastu tak baca buku, terkandas
bolehkan paper structure yang susah tu aku lulus

bulan 4 haritu aku tukar amik kejuruteraan awam
memang banyak skit membaca
tapi alhamdulillah
keputusan keluar baru kejap tadi member aku bagitau
mujur keputusannya LULUS..
senyum la aku..
tinggal satu je lagi .. induksi hujung bulan ni
then bleh sah jawatan... :-)

Kursus Induksi Umum Bil 1/2010 Kump 1 (Gred 27 - 41 )

salam..

erm, baca tajuk kat atas sume orang tau
kene pegi kursus induksi 11 hari...
lamanyaaaaaaaaaa
rasa cam tak nak pegi pun ada
tapi nak wat cam ner?
syarat wajib ni, kalau tak nanti tak sah jawatan..
kali ni pegi induksi tak der member
member2 opis sume dah pegi haritu
aku tak pegi sebab masa tu clash ngan jadual final semester
kali ni tak leh skip lagi, aku kene pegi jugak
nanti lambat sah jawatan pulak

so, 19 Julai ni aku kene la mulakan kursus sampai 29 Julai
tempatnya?
dekat jer.. kat Pusat Latihan Woodvalley Sungai Congkak.. hahahaha
dengar nama tempat kursus je dah dapat bayangkan kesejukan suasana kat sana...
ingatkan pegi kursus bebas dari sejuk kat pejabat
tapi dapat sejuk asli dari hutan dan gunung ganang plak nampaknya
nasib la nampaknya...
hahahahahaha

bukan main banyak lagi senarai buku nak kene bawak
guna ker tak aku tak tau la nannti tu
tapi sebagai langkah berjaga2 aku kene bawak sume2 buku tu...huhu

nampaknya aku kene pegi cari tempat ni sebelum tarikh 19hb Julai
sebabnya aku tak tau tempat ni kat mana..
supaya aku tak sesat masa hari lapor diri nanti
kalau tak nanti menganggu kelancaran perjalanan aku..
ok la, nanti sambung lagi
nak searching tempat ni jap... mana tau ada masa lapang minggu ni leh aku pegi tengok tempat...

Thursday, July 1, 2010

Harini rasa kurang sihat...

salam dan selamat pagi
pagi ni aku tak berapa bz
kerja sume aku dah selesaikan sebelum balik petang semalam
so, pagi ni rileks skit

tapinya
pagi ni aku rasa tak berapa sihat
badan rasa seram sejuk macam nak demam je
aircond opis ni sejuk sangat la pulak
lagila tambah badan rasa demam
harap2 aku dapat bertahan
aku kene minum air masak banyak2 nampaknya
mudah2an x melarat...

Tuesday, June 29, 2010

Salam..

bila dah siap keje baru terasa penatnya..hehe
dari pagi tadi ngadap PC dan menaip
baru skang ni siap
bila keje sume dah siap baru terasa letihnya

kalau ikutkan belum siap 100% lagi ni
tinggal lagi 5% tak siap
sebab nak tunggu quotation dari beberapa buah hotel lagi
dapat je quotation tu nanti baru paperwork ni bleh siap 100%
hope menjelang petang ni boleh settle semuanya..

sebut pasal petang,
terus kepala ni terfikir
apa nak masak petang ni untuk makan malam?
erm, dulu duduk ngan mak balik keje semua da siap
skang ni semua kene buat sendiri
hehehe
tapi, aku rasa seronok sangat
sebab buat semua kerja rumah sendiri
dari masak, kemas rumah sampaila menghias rumah
semuanya sendiri
so, pendek kata.. kalau bersih tu rajin la namanya
kalau bersepah tu pemalas la nampaknya.. hahaha...
cumanya rumah aku tak penuh lagi ngan peralatan
sekadar peralatan2 asas dan yang perlu je baru ada
almaklumla orang bujang..
kalau dah berkeluarga lain la kan?
he..he..he..

okla, jumpa lagi di lain entry

Thursday, June 24, 2010

Boleh Jadi Beku Kalau Berterusan Begini....

salam


aku dah tak tau aper nak buat lagi ngan aircond pejabat aku ni. tak mampu nak atasi masalah kesejukan terlampau ni. Dah berstokin pun masih sejuk? hahahahaha.. kat opis aku ni dah macam orang2 dalam pantang pun ada, tapi masih sejuk lagi. apa nak jadi pun tak tau la.. rasanya kalau lagi 10 jam duk sini tanpa keluar mau beku kot. Nak buat kerja pun terganggu.. kulit kering. sume standby losyen atas meja masing2 aku tengok.. huhu.. nak lagi teruk, tengahari tadi jumpa kawan kat bawah opis, time tu aku baru keluar dari lift saje nak amik cahaya matahari,, kawan aku tegur... "su, nampak pucat jer, ko tak sihat ker?" aduhhhhh.. pucat dan sakit apernya kak.. dia tak tau betapa sejuknya aku kat pejabat tu. sampai pucat kaki tangan. kalau tak keluar bersiar2 cari cahaya matahari mau aku beku agaknya.. hahahaha.. erm, cam tu la kesejukan terlampau kat opis aku. nak upload gambar2 orang dalam pantang tak leh.. demi menjaga dan menghormati rakan2. hanya kami dalam opis ni je tau n tengok cam ner.. nak gelak pun tak larat, sebab masing2 macam tu..setiap hari hanya tunggu time balik je la untuk keluar dari sengasara aircond sejuk ni. org maintenance tu pun tak leh nak tolong cam ner.. berapa besar kuasa aircond ni aku pun tak tau da... huhu

Moga Ini Jalan Terbaik Untuk Aku

Ya Allah
Moga keputusan yang aku buat ini merupakan jalan terbaik dalam hidup aku
dalam hidup ni ada masanya pengorbanan menjadi perkara penting
dalam menentukan arah tuju dan masa depan
dalam hidup ni juga ada kalanya kita tak sedar apa yang kite buat
adakalanya bukanlah yang terbaik untuk kita
justeru itu kite perlu lakukan sesuatu
untuk mendapat kebahagiaan dan masa depan
perjalanan masa depan kite tak tahu panjang pendeknya
yang nyata adalah hari2 yang telah kita lalui
itu yang pasti dan kita jadikan pengajaran dan pengalaman untuk hari akan datang
namun, tak salah rasanya kalau kita berusaha lakukan sesuatu pengorbanan
untuk cuba dapatkan kebahagiaan hari2 yang bakal menjelma

sama dengan aku
harapan aku moga keputusan yang aku buat
merupakan jalan yang betul demi masa depan aku
masa depan yang tidak diketahui bila hujungnya
biarlah pengorbanan ini menjadi kenangan manis
sepanjang hidup aku
moga keputusan aku ini membuatkan aku lebih ceria dan bahagia

Wednesday, June 23, 2010

Rindunya nak Menjahit Manik

lama sungguh dah aku tinggalkan
hobi masa lapang aku yang satu ni
menjahit manik di baju..

tetiba pagi ni dapat email dari Kak Imass
kak Imass ni orang Klang yang mahir dalam menjahit manik dan labuci
aku memang ikuti setiap email atau promotion yang diterima dari dia
cuma aku lom berkesampaian nak attend kelas kak Imass je lagi
hope aku dapat untuk hadirkan diri satu hari nanti
email dari kak Imass membuatkan aku
teringat yang aku dah lama tinggalkan hobi ni
kalau tak dulu aku suke je jahit manik kat baju
sejak aku keje KL aku rasa cam tak der masa
nak menjahit manik di baju
mana tak nya, balik kerja dah letih..
patutla baju2 baru aku sume tak ceria
sebab tak der aksesori tambahan .. hahaha

rasa cam nak mulakan semula hobi ni
lagipun malam2 tak der aktiviti
duk sorang2 rasa boring plak
ada baiknya kalau aku mulakan semula menjahit manik
minggu ni balik rumah mak aku nak angkut bawak balik
semua peralatan menjahit manik aku.. hehe
leh wat pelahan2 kat baju2 aku yang ada tu...

nampaknya aku kene ikuti semula setiap email dan updates terbaru
yang kak imass hantar kat aku melalui email dan Facebook...

Seharian Jari Jemari Rasa Lenguh

Salam..

pagi ni aku rasa rehat skit
semalam seharian sibuk menyiapkan surat edaran
untuk pertandingan kebersihan tandas
kepada semua Pihak Berkuasa Tempatan seluruh Malaysia
Bayangkan nak buat edaran untuk 147 buah PBT.. rasa nak termuntah menjelang petang
masalahnya aku kene setup balik alamat 147 PBT untuk diprint atas sampul surat
pastu kene wat adjustment untuk print kat mesin fotostat tu.
erm, mujur jari ni bleh dikatan pantas gak menaip
tak la makan masa yang banyak sangat
tapi yang aku ingat aku wat keje tu dari pagi sampai tengahari gak la.. hahaha

Tengahari surat keluar dari bilik bos
aku menyambung tugasan seperti biasa
merekod segala maklumbalas mingguan yang diterima dari 147 PBT untuk dibuat laporan
erm, letih giler rasanya...
bila la nak balik aku fikir time tu
tengok jam baru kul 3.00 petang
ader lagi satu jam setengah sebelum masa balik aku...

Tengah key-in data dan wat laporan
bos panggil aku plak..
dapat tugasan baru
kene cari tempat untuk buat kursus Kebersihan tandas kepada semua operator tandas awam di PBT seluruh Malaysia..
Mana destinasi kali ni?
Bos suggest buat kat Kuala Selangor, Melaka atau Pulau Pangkor..
so, waiting for the quotation ...
harap hari ni akan dapat semua yang aku dah call semalam...

cam tu la kesibukan yang melanda aku semalam

Friday, June 18, 2010

Cepatnya masa berlalu...

tak sedar da hari jumaat,
cepatnya masa ni berlalu dalam seminggu tu
dah setengah tahun 2010 ni
aper pembaikan yang aku da buat selama 6 bulan ni dalam hidup aku?
erm, kene fikirkan dan buat penilaian sendiri
untuk memastikan tahun ni lebih baik dari tahun sebelumnya... :-)

erm,
membebel plak aku pagi ni
actly baru kuar dari bilik pengarah
bagi report pegi meeting kat DBKL petang semalam
alhamdulillah evertything ok.

mesej utama nak disampaikan sebenarnya adalah mengenai bulan rejab
punyalah cepat masa berlalu
tak sedar rupanya rejab dah seminggu berlalu
erm, bila dapat nak puasa ni ye?
bila bulan rejab dah datang, maka bersedialah untuk persiapan ramadhan dan syawal..
hope tahun ni aku dapat mengambil peluang menempuh rejab, syaaban dan ramadhan lebih baik dari tahun sebelumnya...

ada keje skit,
nti sambung smula..
salam rejab buat semua kawan 2

Wednesday, June 16, 2010

Terima kasih semua....

salam,

terima kasih kepada semua kawan2 yang menghantar ucapan dan membuat panggilan selamat hari lahir yang tak putus2 dari pagi tadi. terharu sangat sebab masih ramai kawan2 yang mengingati diri ini.

thanks to Dura coz celebrate birthday akak harini.. best kek tu.. tapi tak dapat nak snap gambar... kamera tak bawak plak tadi.. nway.. terima kasih..

friendship never end....

Monday, June 14, 2010

salam hari Isnin buat semua.. :-)
hari ni pagi lagi aku da sibuk

pagi tadi aku ader meeting jawatankuasa penyediaan spesifikasi
untuk kapsul video Iklan Tandas Bersih
Mujur bos aku yang chair meeting
so tak der la rasa berat sangat
aku pun da memang involve pasal iklan video ni dari mula buat paperwork lagi
cuma skang ni kami menunggu sebutharga dikeluarkan je

aper nak cite lagi?
erm....
mgu lepas minggu yang agak bz
dari jumaat sampai ke ahad aku rasa cam penuh je jadual aku
jom kite tengok aper aktiviti aku sepanjang weekend aritu

Jumaat, 11 Jun 2010
Seperti biasa pagi ke pejabat sampai petang
tapi on t way balik tension skit
jalan jammed, kereta banyak sangat agaknya
aku tersekat dari Exit Bukit Mahkota
ader la jugak aku kira dalam 30km nak sampai ke Seremban
erm, lenguh kaki
Sampai umah settlekan segala kewajipan then lepas maghrib
ke putrajaya hantar barang2
thanks to Abg spupu aku sebab tolong uruskan semua ni
then kami tinggalkan jer sebab da malam

sabtu, 12 Jun 2010
pagi seperti biasa bangun dah tunaikan segala kewajipan
lepas bfast terus ngadap pc siapkan asignmnt utk presentation Subjek Sosiologi
kul 10 gerak ke KL sebab nak buat persiapan untuk presentation
tapi alangkah hampanya kami sebab turn kami ditunda ke hari ahad
oleh kerana masa dah tak cukup
huhuuhu
maghrib aku balik putrajaya
sementara tunggu mak, abah dan adik sampai
aku pun kemaslah rumah aku tu n pasang langsir
mak sampai kul 11.00mlm dengan bawak macam2 barang lagi untuk kelengkapan memasak
kemas2 barang dan borak2 aku tidur kul 2 pagi

Ahad, 13 Jun 2010
bangun pagi selesaikan kewajipan macam biasa
then bersiap2 untuk ke kelas
pagi tu aku ader perbentangan yang tak selesai semalam
habis perbentangan, ader ujian pulak
kelas habis dalam kul 2 petang dengan pelbagai pesanan dari lecturer Sosiologi
Maklumlah, semalam kelas terakhir subjek tu.. pergh.. kejap je nak abis satu sem pendek...
balik sampai rumah, kemas2 umah lagi n basuh baju
lepas asar petang semalam aku ke rumah pakcik di Kajang sampai ke malam

erm, mcm tu la serba sedikit
perjalanan hidup aku minggu ni
rasa cam robot plak.. haha

Wednesday, June 9, 2010

Sekitar Majlis Perkahwinan Sepupuku - Siri II

pic2 yang sempat aku uploadkan lagi
tak dpt amik pic byk2 sbb sibuk



( makcu yang sentiasa senyum walaupun keletihan )



( Pengantin2 kecik yang mengiringi abg sepupu n pakciknya.. hehe )


( Pengantin - Abg Sepupu aku & isterinya )


( Anak buah aku yang paling kecik, baru berusia 2 bulan - Nurin Aina )


( Inilah reaksi mohd ammar dan mohd daniel bila suruh masuk hari dah malam )